Curățarea plămânilor de mucus și de toxine, în mod natural!
Dimensiune font:
Curățarea plămânilor de mucus și de toxine, în mod natural
Pentru a ameliora congestia toracică, adică mucusul din plămâni, poți încerca remedii naturale, inclusiv consumul de lichide, utilizarea unui umidificator și administrarea decongestionatelor fără prescripție medicală. În unele cazuri, s-ar putea să ai nevoie de o rețetă pentru medicamente mai puternice.
Dacă te confrunți cu o tuse persistentă, probabil ai acumulare de mucus în piept. Chiar dacă aceasta nu este o afecțiune care să-ți pună viața în pericol, poate afecta calitatea ei. Netratată însă, poate duce la complicații. Înainte să mergi la medic, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ameliora simptomele acasă.
E foarte important să bei multe lichide, dar probabil auzi acest sfat adesea, iar asta pentru că funcționează. Lichidele ajută la subțierea mucusului. De asemenea, lichidele calde pot ajuta la eliminarea mucusului din piept și nas. Acest lucru poate ameliora congestia oferindu-ți o ameliorare semnificativă a simptomelor.
Unele studii arată că gargara cu apă sărată caldă poate ajuta la ameliorarea simptomelor unei răceli, care pot include exces de mucus. Încearcă să amesteci o cană de apă caldă, filtrată sau îmbuteliată, cu jumătate până la trei sferturi de lingurițe cu sare.
Ia o înghițitură și înclină ușor capul înapoi și fă gargară timp de 30-60 de secunde. Alternativ, folosește o soluție salină sub formă de spray sau într-un irigator nazal ceramic.
Mierea a fost folosită ca remediu natural de-a lungul istoriei și este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Există unele dovezi științifice care susțin că ar putea fi utilă în ameliorarea tusei nocturne la copii.
Aburul poate, de asemenea, să ajute la desprinderea mucusului și la ameliorarea congestiei. Poți cumpăra la umidificator de la farmacie. S-ar putea să fie benefic dacă-l folosești noaptea lângă patul tău.
Ce alimente nu sunt recomandate pentru sănătatea plămânilor
Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că alimentele, în special cărnurile procesate, ar putea deteriora funcția pulmonară. Aceștia sunt de părere că nitriții utilizați în procesarea și conservarea cărnurilor și produselor pe bază de carne ar putea declanșa inflamație la nivelul plămânilor. Șunca, salamurile și crenvurștii, precum și celelalte forme de carne procesată, intră în această categorie alimentară de evitat.
De asemenea, consumul excesiv de alcool este dăunător atât pentru ficat, cât și pentru plămân. Sulfiții din alcool pot înrăutăți simptomele de astm, în timp ce etanolul conținut poate afecta celulele pulmonare.
Dacă obișnuiești să consumi alcool în mod frecvent,este posibil să te confrunți cu afecțiuni ale plămânilor. Cu toate acestea, consumul controlat și echilibrat de alcool nu este periculos. Două pahare de băutură sau mai puțin, pe zi, mai ales dacă este vorba despre vin, ar putea fi chiar benefice pentru sănătatea plămânilor tăi.
O cantitate moderată de sare aduce savoare mâncării, în timp ce sarea în exces ar putea să dăuneze plămânilor. Persoanele care consumă multe sare la masă sunt mai expuse riscului de bronșită cronică, iar dietele alimentare bogate în sodiu ar putea înrăutăți simptomele de astm.
Cu toate acestea, toate aceste simptome se pot ameliora dacă renunți, cel puțin câteva săptămâni, la adaosul de sare în mâncare. E important să știi că această curățare a plămânilor de mucus se poate face prin diverse metode naturale.
Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!
Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.
Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.
► Intră pe canalul nostru oficial:
⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.
Adauga comentariul tau